Eiwit­tran­si­tie

Meer informatie

Ons huidig eetpatroon heeft een negatieve impact op ons leefmilieu en onze gezondheid. Opvallend in onze dagelijkse consumptie is het hoge aandeel dierlijke producten. Ook eetwaren met een hoge energieaanbreng maar lage voedingswaarde vullen ons bord. We eten te weinig groenten en fruit, volle granen en peulvruchten.

Fabrieken van de Toekomst Voeding streeft daarom naar een betere verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten. Dat doen we via de Green Deal Eiwittransitie. Met meer dan 75 organisaties en bedrijven engageren we ons om tegen 2030 op een andere manier in onze eiwitbehoefte te voorzien.

Opportuniteiten voor bedrijven

Ook voedingsbedrijven komen vroeg of laat in aanraking met de eiwittransitie. Wij willen de opportuniteiten die deze transitie oplevert in de kijker zetten. Want een slimme eiwittransitie biedt heel wat kansen aan ondernemers om met nieuwe grondstoffen aan de slag te gaan. En het zorgt voor een gezond voedingspatroon enverlaagt de milieu-impact. We organiseerden ook een infosessie tijdens Intrafood om West-Vlaamse ondernemers hierover te informeren.

Ontdek ons aanbod.

Ontdek de kenniswijzer
Via Kenniswijzer kan je een concrete vraag voorleggen aan een panel van experts uit West-Vlaamse hogescholen, universiteiten en onderzoeksorganisaties. Doe een beroep op hun deskundigheid en vergroot het innovatievermogen en de slagkracht van je bedrijf.

Ik heb een vraag