TERRA – Een project voor de landbouw en het voedsel van de toekomst

Op 30 november opent het onderzoekscentrum Terra in Gembloux zijn deuren om u zijn verschillende installaties te presenteren.

TERRA, voornamelijk gevestigd aan de Faculteit Gembloux Agro-Bio Tech, is een interfacultaire onderzoeks- en onderwijseenheid, uniek in België die onderzoek en ontwikkeling in de bio-engineering uitvoert op het gebied van agro-alimentatie, landbouw, biotechnologie, leefmilieu en bos. Dit centrum heeft uitzonderlijke infrastructuren die speciaal gericht zijn op de landbouw en agro-industrie, waaronder een Ecotron, uniek in Europa.

Het doel van dit bezoek is het benadrukken van de resources, de uitrusting en de vaardigheden van TERRA en de netwerking tussen belanghebbenden in deze sector te bevorderen.

De Franse, Vlaamse en Waalse partners van het Europese Project PROGRES (Project Accelerating Growth, Resources and Enterprise Support) nodigen u uit om deel te nemen aan deze inspiratie-missie.

Plaatsen zijn beperkt, dus registreer u snel voor deze uitzonderlijke activiteit!

Programma

9h30 > Onthaal
10h00 > Presentatie van TERRA door de voorzitter, Mijnheer Philippe Jacques. 
10h20 > Start van de bezoeken in groepen van 10 tot 15 personen:

  • Bezoek aan de Ecotron, deze grote kweekkamers bieden de mogelijkheid om het gedrag van agro-ecosystemen onder perfect gecontroleerde omstandigheden te bestuderen
  • Bezoek aan Food Is Life, geïnteresseerd in de stadia van fractionering en transformatie van agro-hulpbronnen, onder meer door fermentatie, met het oog op de ontwikkeling van innovatieve producten en processen.
  • Bezoek aan het Smart Gastronomy Lab,  living lab gewijd aan de voeding van morgen.

12h30 > Afsluitende Networking Lunch  

Locatie

Onderzoekscentrum TERRA, Avenue de la Faculté de l’Agronomie 2b te 5030 Gembloux
(Parking rechts van het onderzoekscentrum TERRA, tegenover de parking “espace Senghor”)

Inschrijven kan per email

Lydia La Paglia
lydia.lapaglia@hainaut.be
0032 65 34 25 98

Deelname is mogelijk dankzij een financiële ondersteuning via het programma Interreg France-Wallonië-Vlaanderen en het project PROGRES (www.project-progres.eu)

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Vrijdag 30 november 2018 - 09:30

Locatie

Onderzoekscentrum TERRA, Avenue de la Faculté de l’Agronomie 2b, 5030 Gembloux