Klant-leverancierrelatie wordt samenwerking = win-win voor iedereen!

Door samen te werken binnen een sterke, regionale cluster in de zorgeconomie kunnen bedrijven en zorgorganisaties de zorg van morgen kwalitatief en betaalbaar houden.

De vergrijzing maakt dat de zorgvraag van morgen in België het meest voelbaar zal zijn in West-Vlaanderen. Deze vaststelling heeft de zorgsector en de bedrijven in de zorgeconomie er toe aangezet om hierop te anticiperen en te zoeken naar duurzame antwoorden.

Naast een breed uitgebouwd netwerk van zorginstellingen op hoog niveau heeft de kustprovincie gelukkig ook heel gedreven en innovatieve ondernemers in sectoren zoals voeding, communicatietechnologie, bouw, e.a. Samen met de West-Vlaamse kennisinstellingen vormen zij de sleutel om, via nieuwe samenwerkingen tussen beide sectoren, te komen tot kwalitatieve en betaalbare zorgverlening.  

Vanuit deze cluster van actoren wil Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie nieuwe, cross-sectorale samenwerkingsvormen helpen realiseren, als startpunt voor duurzame oplossingen op lange termijn.

Benieuwd hoe zo’n nieuwe samenwerking er uit ziet? En welke nieuwe opportuniteiten ontstaan bij samenwerking?
Kom het te weten op 27 maart in Brugge. Inschrijven kan via het formulier onderaan deze pagina.

Dit evenement is een onderdeel van het SHINE project en krijgt steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Interreg North Sea Region programma.

Programma

17u00 Ontvangst met broodjes  
17u30 Verwelkoming Inge Taillieu, Coördinator Zorgeconomie, Fabriek voor de Toekomst
17u40 De opportuniteiten binnen de West-Vlaamse zorgeconomie Sabine Traen, Data, Studie & Advies, POM West-Vlaanderen
18u00 De meerwaarde van clusters in een regio Prof. Dr. Bart Van Looy, KULeuven
18u30 Impact door nieuwe businessmodellen Johan Moyersoen, i-Propeller
19u00 Slotwoord Jean de Bethune, Voorzitter, POM West-Vlaanderen
19u15 Receptie  

Deze kennissessie is een onderdeel van het SHINE project dat via het Interreg North Sea Region programma financiële steun krijgt van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie West-Vlaanderen.

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Woensdag 27 maart 2019 - 17:00 tot 20:00

Locatie

KULeuven Campus Brugge, Spoorwegstraat 12, 8200 Brugge

IK SCHRIJF ME IN

Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard, gedeeld en gebruikt door en met de organiserende partners van dit evenement om de inschrijving op een goede manier te verwerken.

Door deel te nemen aan dit evenement verklaart u zich akkoord dat er beeldmateriaal van u kan genomen en verspreid worden voor publicitaire doeleinden door Fabrieken voor de Toekomst. U kunt op elk moment contact opnemen met veronique.de_kinder@pomwvl.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.