Quick Wins: Cases 2018

Het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven met het oog op innovatie is een belangrijk doel binnen de werking van Fabrieken voor de Toekomst. Met de inrichting van de call “Quick Wins FvT” ondersteunt POM West-Vlaanderen een aantal kortlopende en praktijkgerichte innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven.

Maak hieronder kennis met de cases uit 2018 - klik op de case voor meer informatie:

Machinebouw & Mechatronica 

Binnen deze Quick Win wordt op korte termijn een prototype gebouwd om snel en kwalitatief spruiten te plukken. 

Binnen dit project werd een AR-Suite gebouwd voor de klanten van Dewulf. Via Augmented Reality (AR) wordt de klant geholpen bij het opstarten, het afstellen, het servicen en bij het bestellen van wisselstukken van een aangekochte machine. 

Het doel van dit pilootproject was een collaboratief virtuele versie van een Vyncke Biomassacentrale te bouwen. 

Voeding

Het samenbrengen van kennis van machinebouw en meelwormkweek resulteerde in een prototype ven een zeefmachine om een vijftal stappen in de productie te automatiseren. 

Herbas en Proef ontwikkelden samen een lokale versie van kimchi onder de naam FERM. Als basisingrediënt wordt witte kool gebruikt gecombineerd met een nevenstroom van de garnalenproductie (duurzaamheidsaspect) en Vlaams zeewier als smaakmakers.

Blue Energy

Nexans wilde samen met Hypertechnics een nieuwe laagspanning- en fiber optische connector ontwikkelen. Deze was modulair opgezet en toepasbaar zowel in een hybride oplossing of zelfstandig werkend.

Nieuwe Materialen 

Met dit Quick Winproject bouwen we een proefopstelling, waarmee het vloeigedrag en het sinteren van kunststofpoeders tijdens een rotatie beter geregistreerd wordt.