Opleidingsatelier

Aan de Slag in de Voedingsindustrie!

De agrovoedingsindustrie blijft investeren en vraagt voortdurend naar gemotiveerde en goed opgeleide werknemers. Het opleidingsatelier voor de Voeding in het Huis van de Voeding stoomt werkzoekenden en werknemers klaar voor een job in de voedingssector.

U kunt er terecht voor:

  • Basisopleiding verpakkingsoperator

De basisopleiding verpakkingsoperator wil een snel antwoord bieden op seizoensgebonden vragen van voedingsbedrijven. Dit is vooral handig wanneer de nieuwe medewerker snel moet kunnen starten, eventueel via de interimsector. Tijdens deze opleiding sta je gedurende 5 dagen aan de verpakkingslijn (inclusief 1 dag HACCP) en volg je 5 dagen stage in een voedingsbedrijf in de regio.

  • Opleiding productiemedewerker

De opleiding productiemedewerker gaat een stap verder. Als operator ben je in staat om één of meerdere verpakkingslijnen te bedienen en in te stellen. Gedurende 10 dagen sta je aan de beide verpakkingslijnen, aansluitend leer je de basisprincipes van kwaliteit, veiligheid en automatisatie. Daarna loop je 5 dagen stage in een voedingsbedrijf in de regio.

  • Opleiding Technisch Operator

De opleiding technisch operator geeft je de nodige technische bagage die moet leiden tot een duurzame tewerkstelling. Deze opleiding diept de opleiding productiemedewerker verder uit en zorgt ervoor dat je beter, sneller en met meer technisch inzicht aan de stage begint. Deze opleiding duurt 56 dagen, gevolgd door 5 dagen stage in een voedingsbedrijf in de regio.

Alle opleidingen staan open voor werkzoekenden en voor werknemers.

Voor voedingsbedrijven kan een specifiek aanbod op maat uitgewerkt worden.

Wil je meer informatie?

Sven Derycke
sven.derycke@vdab.be
050/318122

 

Het opleidingsatelier voor de Voeding is een gemeenschappelijk initiatief van VDAB, Alimento, Syntra West en Fevia Vlaanderen

Bijlage