• Home
  • Nieuws
  • International House West Flanders: warm welkom voor internationale talenten

Inter­na­tion­al House West Flan­ders: warm welkom voor inter­na­tionale talenten

    07/03/2024

    Samen met Voka West-Vlaanderen richtten we op 6 maart 2024 International House West Flanders op. Internationals en bedrijven kunnen er terecht voor informatie en ondersteuning over wonen en werken in West-Vlaanderen.

    De krapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt zal in de toekomst alleen maar toenemen. Elke dag raken er tienduizenden vacatures niet ingevuld met talent uit eigen regio. Om deze uitdaging aan te pakken, moeten we ook investeren in het actief halen en onthalen van buitenlands talent.

    Oprichting International House

    Om West-Vlaanderen nog meer op de kaart te zetten als een aantrekkelijke plek voor internationaal talent om te leven en te werken, richten we dit International House West Flanders op als informatie-, kennis- en dienstencentrum. Om en vlotte aankomst en soepele integratie in West-Vlaanderen te mogelijk te maken kunnen internationals en hun families er terecht voor volgende zaken:

    • Een fysieke en online hub voor informatie en begeleiding bij het in orde brengen van alle administratieve zaken.
    • Bundeling van data rond internationale talenten, om zo beleidsmatig gerichte beslissingen mee te kunnen sturen.
    • Een bruisende hub voor netwerking en community building. Laagdrempelige sociale en culturele activiteiten die voor verbinding, ontspanning en sociale integratie zorgen.

    Ook de Vlaamse Overheid, Stadsbader, Unilin, Stad Brugge, Stad Kortrijk en Stad Roeselare zijn betrokken bij dit initiatief.

    Officiële opening van International House of West Flanders op donderdag 6 maart in Brugge.
    Officiële opening van International House of West Flanders op donderdag 6 maart in Brugge.

    Ik heb een vraag