Joblabo

Welkom op de webpagina van het Joblabo! Hier vindt u meer info over de bezoekmogelijkheden van het interactief doe- en belevingscentrum over de voedingssector en haar talrijke functies en jobmogelijkheden. 

Het Joblabo is de vitrine van de voedingsindustrie. In dit interactief doe- en belevingscentrum leer je de verschillende functies kennen van de mensen die dagdagelijks actief zijn om onze voeding op een kwaliteitsvolle manier te produceren.  Je maakt er kennis met de volledige productieketen van grond tot maken en de beroepen die erachter schuil gaan. 

Een bezoek aan het Joblabo kan steeds gecombineerd worden met één van onze educatieve pakketten waarin op speelse wijze diverse aspecten van de voedingswereld dieper bestudeerd worden. 

De voedingsindustrie is de op één na belangrijkste industriële sector van ons land. De voeding stelt maar liefst 90.000 mensen te werk in België, waarvan 16.000 in West-Vlaanderen. Samen bereiden deze mensen jaarlijks 30 miljoen lekkere porties eten. Deze kwalitatieve en hoogwaardige voedingsproducten zijn dan ook één van onze belangrijkste exportproducten en iets waarvoor België tot heinde en verre gerennomeerd is. In het Joblabo kom je alles te weten over deze toonaangevende sector en ontdek je hoe de voedingsindustrie ook jou kan smaken! 

AANBOD JOBLABO

PRAKTISCHE INFO JOBLABO

Lees het persbericht