Spectaculair Circulair: Innovatiehal

In de open innovatiehal in het VKC-gebouw worden de apparatuur en de competenties van de kennispartners samengebracht en ingezet voor onderzoek op maat van de kunststofverwerkende en textielindustrie. De focus ligt daarbij op thermoplastische polymeren en composieten, procesoptimalisatie en nieuwe productieprocessen, en recyclage van textiel en kunststoffen. Als bedrijf uit de cluster nieuwe materialen kan u terecht in deze onderzoeksinfrastructuur om innovatieve ideeën te testen. Tevens kan u in co-creatie een beroep doen op de expertise en de begeleiding van de kennispartners. 

In de innovatiehal kunnen testen gebeuren binnen volgende verwerkingsprocessen:

  • Kunststoffenkarakteristatie: fysische en mechanische eigenschappen, vloeieigenschappen, thermische eigenschappen en materiaalidentificatie
  • Kunststofplatform: het compounderen en verwerken van nieuwe en gerecycleerde polymeren 
  • Extrusieplatform: mono- en multifilamentlijn

Deze kennishub voor nieuwe materialen en circulair ondernemen staat uw bedrijf ook bij in de technologische implementatie van circulaire businessmodellen en in het gebruik van duurzame technologieën en materialen. De innovatiehal is ondergebracht in het Vlaams Kunststoffencentrum (VKC-gebouw) in Kortrijk, dat door POM West-Vlaanderen in het voorjaar van 2020 uitgebreid wordt met een nieuw innovatiecentrum.   

Contact