Huis van de Voeding

In het hart van de West-Vlaamse voedingsindustrie bevindt zich het Huis van de Voeding, de uitvalsbasis van de Fabriek voor de Toekomst Voeding.

Na de recente investeringen staat het centrum klaar om uit te groeien tot dé ontmoetingsplaats voor de Vlaamse voedingsindustrie. U kunt er terecht in de verschillende kamers:

  • Sensorisch labo:  focust op het uitvoeren van sensorisch onderzoek (receptuurontwikkeling, smaaktesten, …) in samenwerking met de juiste partner.
  • Oefenkeuken:  staat ter beschikking voor workshops en product¬ontwikkeling en heeft negen verplaatsbare en in hoogte verstelbare kookeilanden.
  • Opleidingsatelier voeding:  biedt kwalitatieve opleidingen aan werknemers en werk¬zoekenden aan voor functies in voedingsbedrijven zoals verpakkingsoperator, procesoperator of onder-houdstechnicus. 
  • Foodlab:  geeft eerstelijnsadvies en stelt laboruimte ter beschikking aan kmo’s voor optimalisatie van recepturen, houd¬baarheid van producten of etikettering.
  • Joblabo Voeding:  een interactief doe- en belevingscentrum waar jongeren en werkzoekenden in contact komen met de verschillende functies en jobopportuniteiten in de voedingsindustrie. 

 Aan elk van deze verschillende kamers is ook een dienstverlening gekoppeld. Neem gerust een kijkje in de kamers, en maak kennis met het ruime aanbod!

Huis van de Voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare 
T 051 75 02 20

Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving