GEZOCHT: zorgorganisaties voor de samenwerking met technologiebedrijven

Heeft u als zorgorganisatie nood aan een technologie voor de monitoring, screening of coaching van patiënten met een chronische spieraandoening of longziekte? 

De partners van het PROOF-project roepen zorgorganisaties en technologiebedrijven op om samen een tool te ontwikkelen om mensen met een zorgvraag op te volgen.

WELKE (ZORG)UITDAGINGEN WILLEN WE AANPAKKEN?

Mensen met een chronische longziekte (COPD) of spieraandoening (sarcopenie) hebben specifieke zorgvragen. Uit brainstormsessies met zorgprofessionals in Vlaanderen en Nederland in februari 2020 blijkt dat er een reële nood is aan een tool of technologie om aan screening, monitoring en coaching te doen. Concreet gaat het dan om:

  • het meten van de individuele voedselinname, -opname en/of -behoefte met een slimme technologie om zo gepersonaliseerde voedingsinterventies en -adviezen te kunnen geven en het (voedings-)profiel van de patiënt te bepalen;
  • zorgverleners die betere inzichten willen verkrijgen over de ziektebeelden op basis van de verzamelde gegevens;
  • het stimuleren en coachen van de patiënt om te blijven bewegen om zo de spiermassa van de patiënt te versterken.
HOE WILLEN WE DIT REALISEREN?

Zorgorganisaties die willen samenwerken met technologiebedrijven, helpen mee aan de ontwikkeling van een slimme technologie. Op deze manier kunnen zorgactoren efficiënt gepersonaliseerde voedingsinterventies en -adviezen geven en het (voedings-)profiel van de patiënt bepalen. De technologische ontwikkeling kan de patiënt coachen om te blijven bewegen en/of screenen en informatie doorspelen aan zorgverleners of mantelverzorgers. Zorgactoren kunnen de tool onmiddellijk in de praktijk testen en zo meer inzicht krijgen over de ziektebeelden.

VOOR WIE IS DEZE OPROEP BEDOELD?

Zorgorganisaties die samen met bedrijven en wetenschappers aan de slag gaan om te bouwen aan een technologische oplossing (wearables, slimme apparaten, sensoren, …) die u en uw patiënten ondersteunt op een vraag gedreven manier.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR UW ORGANISATIE?
  • U helpt bij de preventie van chronische ziektes en verbetert de levenskwaliteit van personen met een chronische zorgvraag.
  • U ontwikkelt innovatieve producten die direct inspelen op de vraag van een grote groep zorgvragers.
  • U krijgt de mogelijkheid om de (nieuwe) technologische ontwikkeling te testen in de praktijk
  • Geselecteerde projecten maken aanspraak op een subsidie van 40% op de gemaakte personeelskosten.
  • Daarnaast is er ook een subsidie van 16,5% voorzien voor andere onkosten gemaakt voor het project.
HOE ZIET ONS STAPPENPLAN ER UIT?

PROOF timeline

 MEER INFORMATIE

We beantwoorden graag al uw vragen tijdens een verkennend gesprek aan de telefoon of via e-mail. U kunt ook uw contactgegevens achterlaten via het formulier onderaan deze pagina. Dit eerste contact is uiteraard volledig vrijblijvend.
 
Brian Desplinter
Projectcoördinator PROOF
Fabrieken voor de Toekomst
T +32 51 75 02 43
M +32 472 18 89 17
brian.desplinter@pomwvl.be

PROOF staat voor Platform for Research Oriented towards persOnalised Food.

In dit project [link] bundelen Vlaamse en Nederlands partners hun krachten om werk te maken van gepersonaliseerde voeding.

Het PROOF-project krijgt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Interreg Vlaanderen-Nederland-programma. De Provincie Limburg (NL), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (NL) en Provincie West-Vlaanderen (BE) cofinancieren dit project.

 

GEINTERESSEERD?

Interesse om samen te werken met technologiebedrijven om een nieuwe tool te ontwikkelen? Laat uw contactgegevens hier achter en wij nemen contact met u op.

Heeft u reeds ervaring met dergelijke uitdagingen? Geef hier aan wat uw inbreng zou kunnen zijn in deze cocreatietrajecten.