Dit zijn de 100% West-Vlaams-streekproducten van 2021
In 2021 erkenden we 53 streekproducten als 100% West-Vlaams. We verwelkomden ook 17 ondernemers tot het dynamisch netwerk van streekproducenten.
Dit zijn de nieuwe leden en hun 100% West-Vlaams-streekproduct(en):
Dit zijn de nieuwe 100% West-Vlaams-streekproducten van reeds erkende leden:
PRODUCENT | GEMEENTE | 100% West-Vlaams-streekproducten |
---|---|---|
Atelier Hortense | Reningelst | Rode Berg Kaastaart |
Brouwerij B | Blankenberge | |
De Jachthoorn Culinair Slagersatelier |
Ruddervoorde |
Baliebrugs mosterdspek, Ruddervoords patépotje, Ruddervoordse boerenpaté, droge worst en ovengebakken vleesbrood |
Streekproducten Deschildre | Oostende | Noothammetje, zeehammetje, zeepaté, zeekieken |
Ondersteuning op maat van ambachtelijke vaklui
100% West-Vlaams is in de eerste plaats een kwaliteitslabel voor de West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Producten die het label dragen, zijn in de provincie geproduceerd op authentieke of ambachtelijke wijze met grondstoffen van hier. Het label erkent ook producten met een aantoonbare band met de streek of een lange (familie)traditie.
Van erkenning tot ondersteuning
POM West-Vlaanderen staat via Fabriek voor de Toekomst Voeding in voor de erkenning van en de werking voor de streekproducenten. We ondersteunen de lokale producent vanaf het eerste contact. Op die manier bieden we vanuit 100% West-Vlaams ook gericht advies en begeleiding aan.
Wilt u het label aanvragen?
Heeft u ook een streekproduct waar u trots op bent? Laat het erkennen als 100% West-Vlaams.
> Vraag hier het label aan en word lid van een boeiend netwerk.