Offshore Wind Energie: nieuw & uniek interuniversitair opleidingsprogramma

Een nieuw en uniek interuniversitair opleidingsprogramma

Op het Belgisch deel van de Noordzee zijn er tot op heden 182 windturbines, gespreid over drie windmolenparken, operationeel. De komende jaren wil de regering deze capaciteit verdrievoudigen met de bouw van vijf nieuwe windturbineparken. Dit maakt van de Offshore wind energie sector één van de sterkst groeiende sectoren van de Belgische economie.

Bent u ingenieur of manager met sterke interesse of ambities binnen de sector en u wilt uw kennis heropfrissen of hertrainen in het domein van de offshore wind energie? Dan is de nieuwe voortgezette, academische opleiding over offshore wind energie iets voor u!

Deze opleiding is de eerste permanente vorming over offshore wind energie die zowel een academisch niveau van kennis als een praktijkgerichte opleiding bij elkaar brengt. Het omvat zowel technische en economische aspecten als risico management en regelgeving.

Deze opleiding is een organisatie van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en de Faculteit Ingenieurs-wetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent. De docenten als de gastsprekers hebben kennis als ervaring met deze industrie. Meer informatie over deze opleiding vindt u hier en hier terug.

Foto's

Contact