×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

SeaConomy Kick-off | Zeewier: een zee van innovatie voor food, feed en andere sectoren

Wist u dat er alleen al in de Noordzee een 80-tal verschillende soorten zeewier voorkomen? Iedere soort heeft een andere samenstelling en bevat specifieke bio-actieve componenten. Het is duidelijk dat hier een zee van mogelijkheden voor ons ligt… Tijdens de infonamiddag kwam u te weten welke soorten het meest geschikt zijn voor de verschillende toepassingen in voedingsproducten, voedingssupplementen en veevoer.

Deel 1: Welke kansen biedt lokaal en duurzaam gekweekt zeewier?
Deel 2: Welke rol kan zeewier spelen als ingrediënt?
Deel 3: Welke rol kan jij spelen in de zeewier economie?

Enkele ervaringsdeskundigen kwamen aan het woord die u de kneepjes van het vak en de voordelen van zeewier vanuit de eigen praktijk toelichtten. Er was ook aandacht voor het beleid omdat zowel voor de kweek van zeewier in de Noordzee als de verwerking enkele belangrijke dossiers voorbereid worden. Bekijk hieronder alle presentaties (pdf bijlagen).

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 23 februari 2017 - 13:00 tot 17:00

Locatie

Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

Bijlage

Afbeeldingen