SHINE - 15 juni 2017
Bekijk deze e-mail in je browser

Innovatie en export in de zorgeconomie

15/6/2017, Brugge

Hoe belangrijk zijn innovatie en export voor de omzetgroei van de West-Vlaamse toeleveranciers aan de zorgsector? Op donderdag 15 juni organiseert de POM West-Vlaanderen een infosessie rond innovatie en export voor alle bedrijven die leveren aan de zorgsector.

Tijdens deze sessie worden de resultaten besproken van een enquête rond deze twee belangrijke thema’s en hun impact op de omzetgroei bij de bedrijven die actief zijn in de zorgeconomie.

Deze interactieve sessie is tegelijk een voorbereiding op handelsmissies naar Nederland en Schotland, als onderdeel van het SHINE project. Er zal dan ook worden gepeild bij de aanwezige deelnemers naar de verwachtingen rond deze handelsmissies, zodat die optimaal kunnen worden voorbereid.

Deze sessie is een onderdeel van het SHINE Project dat de zorgeconomie in West-Vlaanderen wil versterken door samenwerking te stimuleren tussen actoren uit profit en social profit, in lijn met de doelstelling van de Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie.

Programma

13u30
Verwelkoming
- Dominique Bogaert, Projectcoördinator SHINE, POM West-Vlaanderen


13u45
Hoe gaan de West-Vlaamse zorgtoeleveranciers om met innovatie en export? De POM West-Vlaanderen presenteert de resultaten van een enquête van mei 2017 die peilde naar de ambities rond innovatie en export bij de toeleveranciers van de zorgsector.
- Inge Taillieu, Coördinator Zorgeconomie, POM West-Vlaanderen


14u20
Ronde tafelgespreken. Na de presentatie worden de resultaten van de enquête in kleinere groepen besproken. De deelnemers kunnen reageren en hun bemerkingen en ideeën geven.


15u00
Is de Nederlandse zorgmarkt iets voor uw bedrijf? De heer Jenk De Jong bespreekt in detail de mogelijkheden én de uitdagingen van de Nederlandse zorgeconomie.
- Jenk De Jong, Adviseur Ondernemersondersteuning, Kamer van Koophandel in Nederland


16u00
Ronde tafelgesprekken. De aanwezige bedrijven bespreken onderling de mogelijkheden en de uitdagingen van de zorgeconomie in Nederland, als potentiële afzetmarkt voor West-Vlaamse bedrijven.


16u30
Conclusies
- Lieve Apers, Coördinator Contactpunt Zorgeconomie, Agentschap Innoveren & Ondernemen.


17u00
Receptie en netwerkmoment

Praktische info

Deelname aan deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via de website van de Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie.

 

Contact

Dominique Bogaert, Projectcoördinator SHINE
dominique.bogaert@pomwvl.be
T 050 140 194

Inge Taillieu, Coördinator Zorgeconomie
inge.taillieu@pomwvl.be
T 050 140 164

Locatie

Hotel Weinebrugge
Leikendreef 1
8200 Brugge

Routebeschrijving

Schrijf je nu in

 
 
Wens je onze uitnodigingen niet langer te ontvangen?
Schrijf dan hier uit.
Copyright © 2017 Fabrieken voor de Toekomst, Alle rechten voorbehouden.