Voeding voor de Zorg - 19/3/2020
Bekijk deze e-mail in je browser
 
 

Voeding voor de zorg, zorg voor de voeding

donderdag 19 maart 2020, Roeselare

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Hoe helpt voeding om gezond te zijn en dat ook te blijven? Iedereen heeft baat bij een meer afgestemde voeding op zijn of haar noden. Grondig onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen en voedingspatronen is daarom nodig. Samen met kennispartners binnen de zorg- en voedingssector neemt NuHCaS hierin het voortouw.

Op welke manier kan onze voedingssector haar aanbod zo goed mogelijk afstemmen op een gezond voedingspatroon? Hoe kan voeding beter opgenomen worden in een globale behandeling van zorgbehoevenden? Kom het te weten tijdens dit seminarie.

Programma

18.00u
Hoe kan de voedingssector bijdragen tot het verbeteren van de gezondheid? (preventieperspectief) - Laura Verbeyst, diëtiste & UCLL


Welke rol kunnen diëtisten spelen bij gezondheidszorg? (curatief perspectief) - Michaël Sels, UZA, diensthoofd dieetafdeling


Panelgesprek “Hoe maken we consument, de zorgverstrekker en de zorgbehoevende meer bewust van het belang van voeding?"
Laura Verbeyst, Michaël Sels, Sami Hemdane (Comeos), Gunther Vanoverschelde (Ruddersstove), Danny Soubry (Delimeal) 


Expertise bij de West-Vlaamse kennisinstellingen inzake "Voeding voor de zorg, zorg voor de voeding" + lancering projectoproep


20.00u
Receptie

break

Praktische info

Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht via www.fabriekenvoordetoekomst.be.

Contact

Katelijne Vancleemput, Stafmedewerker Voeding
Fabrieken voor de Toekomst
katelijne.vancleemput@pomwvl.be
T 051 750 224

Locatie

Huis van de Voeding
Spanjestraat 141
B-8800 Roeselare

Routebeschrijving

Lees meer en schrijf in
 

Dit evenement wordt georganiseerd binnen de werking van het open onderzoeks- en innovatieplatform NuHCaS.

 
 
Wens je onze uitnodigingen niet langer te ontvangen?
Schrijf dan hier uit.
Copyright © 2017 Fabrieken voor de Toekomst, Alle rechten voorbehouden.