Derde deelname aan Open Bedrijvendag met Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen

Ook dit jaar neemt de Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen, voor de derde keer reeds, deel aan de Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op gebied van textiel en kunststoffen? Ontdek het in het VKC-gebouw in Kortrijk en neem een geschenkje mee naar huis!

De Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen, een initiatief van de POM West-Vlaanderen, wil samen met haar partners de kunststoffen- en textielindustrie versterken. Ontdek hoe zij dagelijks de uitdagingen binnen de sector aangaan.  Zoals  bijvoorbeeld: ontwikkeling van innovatieve producten, duurzaam materiaalgebruik en nood aan technische talent. Het kenniscentrum Centexbel ondersteunt de bedrijven op technologisch, onderzoeks- en opleidingsvlak. De Academie voor de Toekomst creëert opleidingen voor werknemers, werkzoekenden en studenten om zich bij te scholen in innovatieve technologieën om zo voldoende instroom van competente medewerkers te garanderen. Ook de instellingen van het Hoger Onderwijs zullen aanwezig zijn.

Kom kijken hoe kunststof- en textielproducten worden gemaakt en personaliseer uw eigen gadget!

EFFICIËNTE EN VEELZIJDIGE MATERIALEN

De textiel- en kunststofsector behoort vandaag tot de wereldtop met technische en complexe producten, die in de meest uiteenlopende toepassingen worden aangewend. Deze zijn licht van gewicht en dus energiebesparend (bv. minder brandstofverbruik bij auto’s). Door de grote vormvrijheid zijn ze ideaal voor vele innovatieproducten en technologische doorbraken (bv. kunstheup, laptop). Ook naar design toe zijn talrijke inkleurmogelijkheden een groot voordeel. Tenslotte zorgen deze ook voor hygiëne (bv. bewaarmiddel voor voedsel, medische textiel), veiligheid (bv. airbag, valhelm, beschermpakken), isolatie (bv. dakisolatie) en gebruiksgemak (bv. lenzen).

PROJECT IN DE KIJKER: PLASTIC LAB

Met het Plastic LAB wil PlastIQ, opleidingspartner voor kunststoffen, mensen verwonderen! Verwonderen over de mogelijkheden die kunststoffen ons bieden. Met een bestelwagen vol educatieve experimenten trekt onze coach de wijde wereld in. Wist je dat je met je restafval een frisbee, masker of speelgoedwagen kan maken? Dat een 3D-printer ook werkt met bio-plastics?

Interesse om aan de slag te gaan in deze sector? Ontdek KIEM, het opleidingstraject van 2 maanden waarbij de werkzoekenden worden opgeleid tot ‘operator innovatieve kunststofmaterialen’. Uniek is dat het project uitgaat van effectieve vacatures in de kunststofverwerkende bedrijven.

Bekijk ons profiel op de website van Open Bedrijvendag: www.openbedrijvendag.be

Alvast tot dan? 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Zondag 01 oktober 2017 - 10:00

Locatie

VKC - Centexbel, Etienne Sabbelaan 49, 8500 Kortrijk

Afbeeldingen

VKC-labo
Plastic Lab - Project in de kijker