×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Industry 4.0 | Virtual & Augmented Reality | Blockchain

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst? 

Niet enkel productinnovatie zal de toekomst van voedingsbedrijven mee bepalen. Industry 4.0, Virtual & Augmented Reality en Blockchaintechnologie doen stilaan hun intrede. Maar wat houdt dit precies in en hoe kunnen deze technologieën de voedingsindustrie mee helpen groeien? Welke opportuniteiten zijn eraan verbonden voor de individuele voedingsbedrijven?

Maak op 26 oktober kennis met de basisprincipes van elk van deze technologieën én ontdek de mogelijke toepassingen voor voedingsbedrijven.

16u30 Onthaal
17u00 Verwelkoming
 

Industry 4.0, the future of making things - door Sirris 

Industrie 4.0 is een visie die de industriële toekomst beschrijft in een tijdperk waarin machines, operatoren, producten, fabrieken, enz. data uitwisselen met elkaar en communiceren via het internet.  Vandaag de dag duikt deze term overal op, maar als bedrijf is het niet altijd even makkelijk om concrete aanknopingspunten te vinden. Tijdens deze presentatie wordt het begrip Industrie 4.0 verduidelijkt en wordt ingezoomd op enkele concrete applicaties en de impact die deze technologieën zullen hebben op de jobinhoud van de medewerkers en de samenwerking tussen bedrijven.

 

Virtual & Augmented Reality: welke toepassingen zijn er voor voedingsbedrijven? - door Howest

Hoe zal Virtual of Augmented Reality de toekomst van de voedingsindustrie mee vorm geven? Tijdens deze infosessie ontdek je de mogelijkheden van deze nieuwe technologieën.

 

Blockchaintechnologie en voeding: welk potentieel is er voor uw bedrijf? - door Howest

Met de blockchaintechnologie worden de verschillende stappen in een keten en de daarbijhorende afspraken onomkeerbaar geregistreerd. In verschillende sectoren (financiële sector, transport & logistiek,…) wordt al volop geëxperimenteerd met deze technologie).
Ook in de voedingsindustrie zijn er vele mogelijke toepassingen: een volledige transparantie in de voedingsketen (van oorsprong tot bij de consument?) Of garantie op het naleven van de koude ketting? Certificaten of labels? Tijdens deze infosessie maakt u kennis met de basisprincipes achter deze technologie.

18u30 Netwerkreceptie

Na afloop van deze infosessie is het mogelijk om in te tekenen voor:

  • Masterclass ‘Meet the Cobot’
  • Experience ‘Augmented & Virtual Reality’

Tijdens deze workshops ontdekt u in de praktijk wat de technologische mogelijkheden zijn voor uw voedingsbedrijf.
De data van de workshops worden in primeur bekend gemaakt op de infosessie van 26 oktober.

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 26 oktober 2017 - 16:30

Locatie

Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

Bijlage

Contact